1. padoms
Kā pagatavot steiku ziemā uz pannas?
Pirmais solis – sagatavojiet steikus.
Izņemiet steikus no ledusskapja 1h pirms pagatavošanas, lai tas paspēj uzsilt līdz istabas temperatūrai. Ja steiks ir bijis sasaldēts, atsaldējiet to visu nakti ledusskapī un nosusiniet to.
Otrais solis – uzsildiet pannu un cepam.
Sildiet pannu uz lielas uguns, kamēr tā ir karsta un sāk dūmot. Iesmērē steiku ar olīveļļu un apkaisa ar melniem pipariem un jūras sāli. Ieteicams pārslas (Maldon sāls)
(Ja iespējams pievienojiet uz pannas divas ķiploku galviņas, svaigu rozmarīnu un sviestu. Cepot ar karoti izkusušo, sviestu lejat pāri steikam – tas steikam piedos aromātu un piedos kraukšķīgu sulīgumu.)
Trešais solis – Cepšanas ilgums
Jēls Steiks (Rare): Vidēji steiku cep 2 minūtes no katras puses
Pusgatavs steiks (Medium): Gatavojiet steikus uz pannas 2,5-3 minūtes. Lai pārbaudītu tā gatavību, uzmanīgi uzspiediet uz steika ar pirksta galu. Steikam ar asinīm ir jābūt mīkstam, labi izceptam un cietam, bet vidējam steikam, kā ir pieņemts, jābūt apmēram vidējam.
Ceturtais solis – ļaut steikam atpūsties.
Atstāt gaļu nedaudz atpūsties ir tikpat svarīgi kā pareizi to pagatavot, jo tikai tā viss gabals kļūs silts, mitrs un maigs. Noņemiet steikus no pannas, uzlieciet to uz šķīvja un atstājiet uz 5 minūtēm. Atcerieties, lai steiks labāk atpūšas nedaudz vairāk nekā mazāk, jo tas ļaus tam iegūt labāku aromātu un mīkstumu.
2. padoms
Skotijas liellopa striploina steiks ar kaulu.
